Q.De ce aș vrea să raportez?
Părinți, copii, nepoți, bunici, prieteni, colegi, rude… toți accesează internetul, toți pot cădea într-o zi victimele ale unui atac cibernetic și poate pot pierde poze cu cei dragi, date, li se poate fura identitatea și multe altele. Prin acest portal poți împărtăși informații cu o întreagă comunitate, contribuind astfel la o inițiativă pentru un internet mai sigur. Să zicem că ești chiar un detectiv… sau chiar un erou.
Q.Am găsit un website ce pare că a fost atacat​

Dacă ați găsit un website ce afișează conținut inadecvat sau impersonează alt obiectiv decât cel normal, folosiți formularele de pe pagina de raportare și astfel acest incident va ajunge la noi. Aveți opțiunea de a rămâne anonim, dar în acest fel noi nu vă vom putea contacta să vă anunțăm când problema a fost remediată sau să revenim cu un feedback.

Sfatul nostru este să raportați în numele dvs, nu anonim, astfel vom putea să vă contactăm și să vă ajutăm în cel mai scurt timp posibil.

Q.Vreau să raportez un HACKER

Dacă deții informații despre o persoană ce desfașoară activități infracționale sau ilegale pe internet, la secțiunea raportare din meniul principal vei regăsi un formular în care vei putea completa datele despre acesta, precum și dovezi. Noi ne vom asigura că informațiile ajung la organele specializate și abilitate pentru soluționarea acestei probleme.

A da dovadă de spirit civic înseamnă a preveni și a combate posibili infractori ce te pot ataca in viitor chiar și pe tine.

Q.Vreau să raportez un IP sau un număr de telefon

Deții log-uri despre un IP ce încearcă să te atace? Un număr de telefon a încercat să te pacalească printr-o escrocherie de tip inginerie socială? Raportează la secțiunea raportare din meniul principal și alertează astfel atât autoritățile, cât și viitoare posibile victime.

Toate informațiile primite contribuie la baza de date pe care o poți vizualiza la secțiunea verifică. Acolo poți căuta și verifica în baza de date certificată de noi.

Q.Vreau să raportez un incident informatic
Fie că vrei să raportezi un incident ce a avut loc pe rețeaua ta, serverul tău, în vecinatătea ta; precum pătrundere ilegală în proprietatea ta virtuală (mail, conturi, servere etc) sau alte infracțiuni online, raportându-le către noi prin secțiunea Raportare din meniul principal, noi ne vom asigura că ele ajung la organele specializate și abilitate pentru soluționarea acestora, te vom ajuta cu asistența gratuită pentru rezolvarea problemei și te vom notifica în legatură cu statusul anchetei precum și cu rezultatul acesteia.
Q.Vreau să verific un e-mail, număr de telefon, IP
Tot ce trebuie să faci este să accesezi secțiunea Verificare din meniul principal. Acolo vei putea verifica numere de telefon și IP-uri și vei putea vedea informațiile împărtășite de alți oameni despre acestea. Vei putea verifica și daca contul sau email-ul tău a fost compromis în trecut. Astfel îți vei putea schimba parolele la timp și vei evita posibile probleme în viitor.