Microsoft Tech Support SCAM

Microsoft Tech Support SCAM

O nouă amenințare din partea hackerilor pune în pericol securitatea cibernetică a utilizatorilor de Windows. Este vorba de Windows Tech Support Scam.

Cum se prezintă acestea?

Înșelătoriile care se prezintă a fi asistență tehnică sunt o problemă în întreaga industrie.

De obicei, escrocii încearcă să vă sperie spunându-vă că există probleme de dispozitiv, platformă sau software.

Scopul este de a vă face să plătiți servicii inutile de asistență tehnică care remediază așa zisele probleme în realitate inexistente.

Contactarea utilizatorului se poate face direct la telefon, hackerul pretinzând că face un reprezentant al companiei software, putând chiar să vă ofere un ID care să vă facă să credeți că apelul este unul legitim.

 Alte modalități de contactare sunt afișarea unor mesaje false de eroare pe website-urile pe care le vizitați sau de a vă pune browserul pe fullscreen și a vă afișa mesaje pop-up de eroare care nu vor dispărea, blocându-vă astfel browserul.

Aceste mesaje sunt însoțite și de un număr de telefon, scopul lor fiind de a vă face să apelați numărul afișat. După ce luați legătura cu hackerii, aceștia vă vor oferi niște false soluții pentru așa zisele probleme și vă vor cere o sumă sub forma unei plăți unice sau o unei abonări la un pretins support service.

Ce spun cei de la Microsoft?

Cei de la Windows trag ateția asupra acestor scamatorii și vă oferă câteva soluții de urmat în cazul în care un astfel de tech support scammer are deja acces la informațiile dvs. https://support.microsoft.com/en-hk/help/4013405/windows-protect-from-tech-support


Printre aceste soluții se numără și următoarele:

  • dezinstalarea aplicației pe care escrocul v-a rugat să o instalați
  • resetarea device-ului
  • schimbarea parolei
  • apelarea băncii la care aveți cardul bancare pentru a contesta plata cerută de hakcer, în cazul în care ați făcut o astfel de plată

Astfel de scams pot fi raportate pe site-ul nostru: https://hackout.ro/raporteaza/

Cum vă puteți da seama de astfel de scamatorii?

Câteva indicii sunt acestea:

  • Microsoft nu trimite niciodată mailuri nesolicitate și nici nu face apeluri telefonice nesolicitate pentru a cere informații personale sau financiare ori pentru a oferi suport tehnic pentru a vă repara calculatorul
  • Orice comunicare cu Microsoft trebuie inițiatî de dvs.
  • Mesajele de eroare sau cele de avertizare Windows NU includ niciodată numere de telefon
  • Suportul tehnic Microsoft nu cere niciodată plată pentru suportul oferit în formă criptomonedă sau gift card.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Despre autor

Discuții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place securitate cibernetică?

Intră în comunitatea Hackout de pe Discord și inițiază discuții cu alți pasionați de cybersecurity. Aici postăm toate informațiile despre evenimente, CTFs, știri, joburi etc.