CyDEx22 – A şasea ediţie a exerciţiului naţional de securitate cibernetică

CyDEx22 – A şasea ediţie a exerciţiului naţional de securitate cibernetică

În perioada 03-05 octombrie 2022,  Centrul Naţional Cyberint a organizat la Cercul Militar Naţional a şasea ediţie a exerciţiului naţional de securitate cibernetică CyDEx. Exercițiul a reunit în acest an peste 300 de experți din cadrul instituțiilor ce joacă un rol în domeniul securității cibernetice naționale.

CyDEx are ca principal obiectiv exersarea capacităţilor de apărare în domeniul securităţii cibernetice împotriva ameninţărilor la adresa infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională.

Exercițiul desfățurat pe perioada celor 3 zile a simulat 7 scenarii de posibile atacuri cibernetice în cadrul cărora participanții au cooperat pentru investigarea, mitigarea sau soluționarea lor.

Ediţia din acest an a fost sprijinită şi de partenerii din mediul privat: Bitsentinel, PaloAlto Networks, Deloitte, Clico, Enevo şi TrendMicro şi a fost organizată de Serviciul Român de Informaţii (Centrul Naţional Cyberint), Ministerul Apărării Naţionale (Comandamentul Apărării Cibernetice), Serviciul de Informaţii Externe, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Directoratul Naţional de Securitate CIbernetică, Serviciul de Protecţie şi Pază, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Activitatea a contribuit la conștientizarea nivelului de pregătire şi expertizei tehnice a diferiţilor actori în situaţia unui eveniment care ar putea afecta major spaţiul cibernetic la nivel naţional. În acelaşi timp, exerciţiul a ajutat la dezvoltarea şi consolidarea parteneriatului public-privat în vederea dezvoltării unui mecanism eficient de avertizare, alertă şi reacţie la incidentele cibernetice.

Surse

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Despre autor

Discuții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place securitate cibernetică?

Intră în comunitatea Hackout de pe Discord și inițiază discuții cu alți pasionați de cybersecurity. Aici postăm toate informațiile despre evenimente, CTFs, știri, joburi etc.