Malware distribuit prin email în numele ANAF – LokiBot

Malware distribuit prin email în numele ANAF – LokiBot

Recent, un număr semnificativ de utilizatori ai portalului Hackout ne-au redirecționat multiple mailuri false. Ele pretind a fi trimise de către ANAF (Agenția Națională Anti-Fraudă) și atenționează în mod eronat faptul că utilizatorii au restanțe la plata impozitelor.

Mailurile fac parte dintr-o campanie de phishing la nivel național, și se folosesc de perioada limită de plată a impozitelor și a depunerii declarațiilor pentru anul trecut.

Mailurile conțin atașate fișiere de tip Excel cu extensiile .xlsx sau .xls, prin care atacatorii doresc să să infecteze cât mai multe device-uri cu botnetul cunoscut și sub numele de Loki/LokiBot/LokiPWS (virus foarte răspândit pe internet ce are ca scop monitorizarea victimei și extragerea parolelor si a cardurilor de credit).

Ridicăm un semnal de alarmă către toți utilizatorii de internet să fie vigilenți, în special cu mailurile ce pretind a conține facturi, documente bancare, arhive parolate sau plăți urgente.

Înainte de a deschide orice link din email, verificați-l! Verificați, de asemenea, și expeditorul emailului. Scanați fișierele atașate înainte de a le deschide.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Despre autor

Discuții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place securitate cibernetică?

Intră în comunitatea Hackout de pe Discord și inițiază discuții cu alți pasionați de cybersecurity. Aici postăm toate informațiile despre evenimente, CTFs, știri, joburi etc.