O nouă campanie de phishing cu imaginea Netflix

O nouă campanie de phishing cu imaginea Netflix

România are în față o nouă campanie de phishing prin sms, de această dată vizează clienții Netflix. Victimele sunt contactate prin intermediul telefonului de un număr cu prefix de România, prin care sunt anunțate că contul de Netflix va fi suspendat. Victimele sunt redirecționate pe un site în vederea unei pretinse actualizări de date, printre care și cele bancare, în vederea evitării suspendării contului Netflix.

În sms-urile raportate cele mai des folosite link-uri malițioase sunt următoarele:

  • netfiix-support-ro.com/
  • account-restricted.info
  • actualizeaza-ti-abonamentul.com

Cât despre cele mai des întâlnite numere de telefon de pe care au fost trimise mesajele malițioase, acestea sunt următoarele:

  • +4917612818866
  • 0755747925
  • +33618855299

Se pare că un număr este cu prefix românesc, în timp ce +4917612818866 este cu prefix german și +33618855299 poartă un prefix francez. Acest aspect poate indica o campanie care nu vizează doar teritoriul României, ci poate fi vorba de o campanie la nivel European.

Mesajele malițioase sunt în același tipar precum cele radate în articolele anterioare. Scurte și la obiect, purtând masca unei companii cu servicii folosite de cât mai mulți utilizatori, astfel succesul campaniei să fie crescut.

În acest an am văzut numeroase campanii de phishing, adresate României, prin sms. Este posibil ca atacatorii să evite e-mailurile malițioase, fiind deja un fapt cunoscut. De aceea sms-ul a devenit o cale alternativă prin care atacatorii să lanseze campanii, o cartelă cumpărată de la diferite magazine fiind mai greu de identificat.

De-a lungul aniilor numeroși infractorii aleg să folosească cartele de telefon pe care să le folosească pentru scurt timp, după care să treacă la alta cartelă. Se pare că autorii de atacuri cibernetice au deprins această practică și par să o folosească din ce în ce mai des, probabil că aceste tipuri de atacuri vor crește în timp.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Despre autor

Discuții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place securitate cibernetică?

Intră în comunitatea Hackout de pe Discord și inițiază discuții cu alți pasionați de cybersecurity. Aici postăm toate informațiile despre evenimente, CTFs, știri, joburi etc.