Prima ediție DefCamp Cluj-Napoca

Prima ediție DefCamp Cluj-Napoca

Se întâmplă la Cluj!

Anul acesta, DefCamp se va desfășura în premieră la Cluj-Napoca în perioada 16 – 17 mai, 2024, unul dintre cele mai mari centre tehnologice din România. Astfel, rețeaua de experți ai industriei cyber se extinde, iar cunoștințele, strategiile și noutățile au prilejul de a fi transmise într-un cadru fizic și primitor.

DefCamp a pornit de la meetup casual între pasionați în anul 2011, urmând ca, în prezent, să reprezinte unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul securității cibernetice din Europa Centrală și de Est, la care au participat peste 12.000 de persoane din 60 de țări diferite.

Conferința se adresează atât tinerilor curioși, la început de drum, cât și specialiștilor cu ani de experiență în domeniu. În acest fel, DefCamp Cluj-Napoca va atrage o comunitate cu sute de participanți din toată lumea – scopul colaborării fiind stabilirea și discutarea măsurilor potrivite împotriva amenințărilor cibernetice ale căror număr și complexitate cresc zi de zi.

Printre subiectele abordate se află impactul inteligenței artificiale în evoluția amenințărilor cibernetice, măsurile adoptate de companii pentru prevenția și combaterea atacurilor, noutăți legislative pentru organizații etc. 

Vino să ne câștigi premiile

Tehnologia a avut întotdeauna un singur scop: simplificarea vieții și a activităților cotidiene. Grație protocoalelor 802.11, ne bucurăm zilnic de facilitățile conexiunii wireless, comunicând fără a mai fi încurcați de cabluri. Hackout va orgniza un workshop numit “Invisible Threats” în cadrul Hacking Village DefCamp Cluj 2024. Workshop-ul reprezintă introducerea ideală în securitatea rețelelor wireless, propunând provocări de diverse dificultăți. Astfel, entuziaștii de tehnologie, de la script kiddies la hackeri experimentați sau specialiști în securitate, pot experimenta distractiv rolul unui atacator. Provocările acoperă configurații variate, de la simpla criptare WEP sau WPA2 Personal, până la complexitățile WPA2 Enterprise sau descoperirea rețelelor ascunse.

Premiile oferite de Hackout pentru primele 3 locuri:

  • 1st Place – WIFI PINEAPPLE MARK VII
  • 2nd Place – Keylogger ascuns in tastatura USB AirDrive KL02
  • 3rd Place – Keylogger USB Airdrive KL10
 
 

In cadrul Hacking Village, participanții la conferință vor avea ocazia de a își pune în practică skill-urile tehnice și, astfel, vor câștiga premii și în cadrul celorlalte competiții: Bitstram Breakout, Untangle the spectrum, DevOps Ninja, Memory Leak și Reverse Engineering Kindergarten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Despre autor

Discuții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place securitate cibernetică?

Intră în comunitatea Hackout de pe Discord și inițiază discuții cu alți pasionați de cybersecurity. Aici postăm toate informațiile despre evenimente, CTFs, știri, joburi etc.