DefCamp 2022 – The largest cybersecurity conference from CEE

DefCamp 2022 – The largest cybersecurity conference from CEE

DefCamp, cea mai mare conferință de securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, va avea loc în perioada 10 – 11 noiembrie în acest an. Peste 1.500 de experți din domeniul securității cibernetice, pasionați de securitate cibernetică, reprezentanți ai instituțiilor, ONG-uri și studenți sunt așteptați la București.

După două ediții exclusiv online din cauza pandemiei, anul acesta conferința se va desfășura hibrid, atât online cât și fizic. Mai multe detalii despre locația evenimentului puteți găsi aici.

Și în acest an, avem ocazia să urmărim pe scenă speakeri recunoscuți la nivel internațional care vor aborda subiecte precum red & blue teaming, managementul incidentelor cibernetice, infrastructuri critice, GDPR, război cibernetic, ransomware, malware, inginerie socială, offensive & defensive security și multe altele.

Conferința ce reunește experți din întreaga lume vine într-un moment delicat în care contextul geopolitic pune tot mai des presiune pe companii și instituții ce sunt în proces direct de digitalizare. Vorbim concret despre atacurile cibernetice ce au luat o amploare istorica, alimentate de răboi și de grupări de hackeri oportuniste.

Securitatea cibernetică este fără doar și poate cea mai mare provocare a erei digitale. Din acest motiv, companiile, indiferent de numărul de angajați sau de domeniul de activitate, trebuie să prioritizeze soluțiile de apărare pentru afacerile lor. Cei doi ani de pandemie au accentuat nevoia de digitalizare, care a venit atât cu oportunități de dezvoltare, cât și cu riscuri pentru utilizatori și pentru companiile cu un nivel scăzut de securitate. În plus, conflictul din Ucraina a expus vulnerabilitățile tehnologice din spatele unor mari companii, iar împreună cu dezinformarea online a crescut sentimentul de neîncredere privind siguranța stocării datelor personale pe internet”, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp (sursa: start-up.ro).

Pe lângă prezentări, expoziții și gustări, participanții vor putea să își testeze skill-urile de cybersecurity în cadrul Hacking Village – o serie de  provocări și challenge-uri.

DefCamp Capture the Flag (D-CTF) 2022

DefCamp Capture The Flag (D-CTF) este una dintre cele mai vechi competiții de tip CTF de securitate din Europa Centrală și de Est.

Cei mai pricepuți hackeri și specialiști IT își pun cunoștințele la încercare și concurează cu cele mai bune echipe din întreaga lume pentru a intra în top 10 și pentru a câștiga competiția – sau „mor” încercând.

Poți afla mai multe informații despre D-CTF precum și formularul de înscriere chiar aici. Runda de calificări se va desfășura în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2022.

Nevoia de specialiști în securitate cibernetică este în creștere

România este 6-a țară din lume ca număr de specialiști IT, dar paradoxal, are un deficit de peste 15.000 specialiști IT, dintre care aproximativ 2.000 de specialiști de securitate cibernetică. Acest deficit se adâncește anual iar astfel de conferințe și evenimente ce aduc laolaltă specialiști, pasionați și companii din domeniu au un rol extrem de important în procesul de atragere de capital uman.

Mai multe detalii despre DefCamp puteți găsi pe website-ul oficial def.camp

Echipa Hackout.ro a adăugat acest eveniment în calendarul cu evenimente din domeniul cybersecurity din România.

Ne vedem la DefCamp 2022!

Susține educația cibernetică

Redirecționează 3.5% din impozit și ajută-ne să ducem proiectul mai departe

Nu te afectează și nu costă nimic! Este o sumă deja existentă, o parte (3.5%) din impozitul tău anual pe venit destinat statului român. Totul se poate face online!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Despre autor

Discuții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Redirecționează 3.5% din impozit și ajută-ne să ducem proiectul mai departe

Nu te afectează și nu costă nimic! Este o sumă deja existentă, o parte (3.5%) din impozitul tău anual pe venit destinat statului român. Totul se poate face online!